Panair

976_444
Tirana 2012

Fundjava në PANAIRIN e 15-të të LIBRIT


Pas çeljes së panairit më 14 nëntor me të ftuar shkrimtarë, krijues, autorë, por edhe miq të shumtë të librit, këtë fundjavë duke nisur nga e premtja, aktivitete mjaft interesante janë menduar të zhvillohen. Promovime, me të ftuar shkrimtarë shqiptarë e të huaj, përkthyes, të cilët do të jenë pranë lexuesve në biseda të lira, konferencë studimore deri te Ndarja e Çmimeve të Panairit të 15-të të Librit Tirana 2012


E premte, 16.11.2012

10:00 -11:00 Fondacioni Ibrahim Rugova i LDK-sė, Promovim i librit "Rugova i letërsisë" nga, pėrgatitur nga Dhurata Shehri, Kujtim M. Shala, Munish Hyseni dhe Albanė Mehmetaj dhe Shtëpia Botuese Buzuku, promovim i librit "Gjenetika Vs Poetika" i     autorit Kujtim M. Shala - Salla e Promovimeve
11:00 - 12:00 Shoqata e Botuesve Shqiptarë - Salla e Promovimeve
11:00 Prezantim i librit "Le stagioni di Hora" i shkrimtarit Carmine Abate. Prezantojnë Profesorët Francesco Altimari dhe Matteo Mandalà. Do të referojë Sh.T. Ambasadori i Italisë Massimo Gaiani - Stenda e Institutit Italian të Kulturës
12:00 - 13:00 Shtëpia Botuese Omsca-1, "Rrugët e ferrit të çarë" të autorit Visar Zhiti - Salla e Promovimeve
12:00 Promovim i librit “Mos e lër mendjen të ikë” i autores Mirela Sula - Stenda e     Sh.B.Toena.
13:00 - 14:00 Shtëpia Botuese Uegen, Poezi të zgjedhura Visar Zhiti - Poezi 1, Poezi 2, Poezi 3; Agim Vinca Antologji "Muza e Mëmëdheut - Njëqind poetë për atdheun"; Skëndërbeu - Poemë nga Mioshiq - Salla e Promovimeve.
13.00 Promovim i librit “Shtëpia pa libra, si trupi pa shpirt” i autorit Bardhyl Xhama - Stenda e Sh.B.Toena.
15:00 - 16:00 Shtëpia Botuese Ada, "Ti hënën tënde s'e gjen dot" poezi të autorit Aleksandër Shallvari - Salla e Promovimeve
16:00 - 17:00 Ambasada e ShBA, Education Opportunities in the United States of America - Mundësitë e studimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës - Salla e Promovimeve.
17:00 - 18:00 Instituti Gëte, Referat - "Pasion për qytetin?" Referuese: Friederike Meyer, arkitekte, redaktore e revistës për arkitekturën “Bauwelt” - Salla e     =Promovimeve.
17:00 Prezantim i librit "Lapis Niger", i përbërë nga dy përmbledhje poezish, të shkruara nga Nicola Saracino dhe Eliana El Po - Stenda e Institutit Italian të Kulturës
17:00 Përkthyesi Nonda Varfi rreth librave përkthyer të autorit marokeno-francez Tahar Ben Jelloun: “Me zjarr”, “Në vendlindje”, “Nata e shenjtë” - Stenda e Sh.B. Toena.
18:00 - 19:00 Tirana Times, "Të dalësh nga rrugica e maces" - Salla e Promovimeve.
18.00 Takim me poetin Preç Zogaj, konkurrenti shqiptar në Konkursin e sivjetshëm letrar “Balkanika” - Stenda e Sh.B. Toena.
19:00 - 20:00 Ambasada Franceze, Konferencë e Z. Patrick Lapeyre, Salla e Promovimeve.

 
E shtunë, 17.11.2012

10:00 - 11:00 Shtëpia Botuese Ombra-GVG, Prezantimi i librit me poezi "Post impresion" i autores Lindita Komani - Salla e Promovimeve
11:00 Ambasada Franceze, Konferencë e Z. Frederick du Laurense dhe projeksioni "Shqipëri 1912" - Salla e Konferencave
11:00 - 12:00 Ambasada e Spanjës, "Historia e Spanjës", autor Fernando Garcia de Cortázar dhe José Manuel González Vesga - Salla e Promovimeve
11:00 Promovim i librit “Në bregun përballë” të autorit Telemak Koça - Stenda e Sh.B. Toena.
11:00 - 13:00 Prezantim i librit "Luce che sgorga dall’abisso" i autores Drita Çomo. me parathënie të Ismail Kadaresë - Stenda e Institutit Italian të Kulturës.
12:00 - 13:00 Ambasada e Spanjës, "Muaji më mizor” me autore Pilar Adon - Salla e Promovimeve
13:00 - 14:00 Shtëpia Botuese DITURIA, "Dashuri e papërfunduar" me autore Katina Vlahu     - Salla e Promovimeve.
13.00 Promovim i librave “Buza e kuqe dhe gjaku i errët” dhe “Pika drite në eklips” të autorit     Zija Çela - Stenda e Sh.B. Toena.
14:00 - 15:00 Shtëpia Botuese Logos-A, "Jam Europ" autor Enis Sulstarova, drejtues Ph.D Fatos Tarifa dhe Prof.As.Dr.Tonin Gjuraj - Salla e Promovimeve.
15:00 - 16:00 Shtëpia Botuese Ombra GVG, Prezantimi i librit me novela "Besimi komunist" dhe romanit "Vrasësi i shpirtrave" i autorit Erjon Muça - Salla e Promovimeve
16:00 - 17:00 Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam, "Arkitektura osmane në Shqipëri 1385-1912" me autor Dr. Machiel Kiel - Salla e Promovimeve.
16:00 - 18:00 Prezantim i numrit monografik të revistës Il Veltro: influenca e marrëdhënieve me Italinë në krijimin e ndërgjegjjes kombëtare shqiptare - Salla e Konferencave

    Konferencë studimesh:
    ARBËRESHËT, ROLI I SHTYPIT DHE ÇËSHTJA SHQIPTARE NË ITALI MES SHEK. XIX dhe XX.
    Fjala përshëndetëse e Cosmo Azzinarit, Kryetar i Bashkisë së San Cosmo Albaneses dhe prezantimi nga F. Altimari.
    Referojnë F. Guida, F. Caccamo, A. Basciani, A. D’Alessandri, F. Fabbricatore, V. Duka dhe M. Mandalà. Moderatore: N. Nika, drejtore e AQSh.
    Prezantimi i librit të Francesco Caccamo, Odisea arbëreshe: Terenzio Tocci mes Italisë dhe Shqipërisë.

    Në përfundim:
    Ballkani & Arbëria lexime pjesësh letrare nga I. Kadare, L. Starova, A. Podrimja, V. Zhiti, G. De Rada, G. Serembe, C. Abate, E. Scutari, G. Schirò di Maggio, përgatitur nga Nando Pace dhe Monica Rovito.

17:00 - 18:00 Shtëpia Botuese Ada, "Futbollistët shqiptarë nëpër botë" i autorit Florent Hoxha - Salla e Promovimeve
18:00 - 19:00 Shtëpia Botuese Ada, "Qielli në qeli" i autores Lumturi Ymeri - Salla e     Promovimeve.
18:00 Promovim i librit “Një ballkanas në Londër” të autorit Rudolf Marku - Stenda e Sh.B. Toena
19:00 Promovim i librit “Don Kishoti te shqiptarët” të prof. Ali Aliut - Stenda e Sh.B. Toena


E diel, 18.11.2012

11:00 - 13:00 Stenda e Institutit Italian të Kulturës
   
    Prezantim i revistës ndërkombëtare të albanologjisë “RES ALBANICAE” realizuar nga Fondacioni Universitar “Francesco Solano” i Universitetit të Kalabrisë. Moderator: M. Mandalà. Referon: Sh. Rrokaj, F. Koleci dhe A. Omari.
    Prezantim i kolanës së re të botimeve Albanistica e Fondacionit Universitar "Francesco Solano" me librin e parë të kolanës: Tokat shqiptare të çliruara: Çamëria nën kujdesin e Donato Martuccit. Do të referojnë, me Autorin: P.     Xhufi, B. Kuçuku, Sh. Sinani. Moderator: M. Mandalà.
    Prezantim i botimit dixhital të gazetës së parë shqiptare Shqiptari i Italisë themeluar e drejtuar nga Girolamo De Rada (Napoli 1848) dhe të veprës së Pasquale Scuras, Shqiptarët në ITALI, nën kujdesin e Francesco Perrit.

    Ekspozitat: 14 – 19 nëntor, Stenda e Institutit Italian të Kulturës
    Imazhi i Shqipërisë dhe i Ballkanit në fillim të shekullit të XX nëpërmjet gazetës italiane “La lettura”, me material të Renato Fasanella Masci ripërpunuar dhe realizuar nga Shpend Bengu.

    Copy in Italy: Autorë italianë në botë nga 1945 deri në ditët e sotme, nën kujdesin e Fondacionit Arnoldo dhe Alberto Mondadori.
   
11:00 Promovim i librit “Papagajtë e Nembrotit” i autorit Moikom Zeqo, Stenda e Sh.B. Toena.

18:00 Ndarja e Çmimeve të Panairit të 15 të Librit Tirana 2012-  Salla e Konferencave

Informacione Kontakti

Pallati i Kongreseve, blv "Deshmoret e Kombit"

Komente